Обговорення новел Законопроєкту №3220 в режимі онлайн: нові реалії для бізнесу в умовах поширення вірусу COVID-19


23 березня 2020 року на базі Національної бізнес-коаліції у зв’язку із введенням Кабінетом міністрів України режиму карантину відбулась онлайн-зустріч учасників провідних асоціацій України.

Головним лейтмотивом зустрічі стало реагування бізнесу по всій Україні у зв’язку із ситуацією з поширенням вірусу COVID-19.

Зокрема, було обговорено прийняття Верховною Радою України Законопроєкту №3220 “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникнення і поширення коронавірусної хвороби (COVID-19)”.

Так, серед позитивних моментів було зауважено, що законом було тимчасово впроваджено мораторій на майже всі перевірки (крім перевірок, пов’язаних із санітарно-епідемічним станом), а також податкові канікули для платників земельного податку та звільнення від обов’язкової сплати єдиного соціального внеску для фізичних осіб-підприємців.

Серед основних моментів провідними експертами, зокрема, представником Економічної експертної платформи Олегом Гетманом, було розглянуто питання щодо зменшення негативних наслідків від запровадження карантину для бізнесу та економіки України вцілому.

Судовим експертом Олександром Семенюком, представником Асоціації експертів України, було надано зауваження щодо деяких особливостей механізмів оподаткування в умовах дії вже чинного Законопроєкту №3220.

Вцілому онлайн-конференція проходила в динамічному режимі, в якій приймали участь представники профільних асоціацій з багатьох міст і регіонів України.