Чергова зустріч експертного кола осіб на базі всеукраїнської платформи Національної бізнес-коаліції в готелі Хрещатик


24 лютого о 14 годині відбулось засідання круглого столу  Національної бізнес-коаліції, на якому обговорювались питання поточного статусу реалізації ТОП-10 пріоритетів бізнесу.

Так, старшим аналітиком Інституту соціально-економічної трансформації В’ячеславом Черкашиним було розкрито основні моменти щодо імплементації напрацьованих законопроектів, поданих до комітетів Верховної ради України поточного скликання, прийнятих в першому читанні за основу та прийнятих вцілому та підписаних Президентом.

Також, представником Національної бізнес-коаліції Олегом Гетьманом було зазначено, що серед поданих Національною бізнес-коаліцією чотирнадцяти законопроектів в тій чи іншій мірі Верховною радою прийнято тринадцять з них.

Серед наданих зауважень Гріголом Катамадзе – Президентом ВГО «Асоціація платників податків України» – було зауважено, що, на жаль, досить позитивна пропозиція щодо трансформації податку на прибуток податком на виведений капітал (так званий ПнВК) останнім часом була загальмована урядом та Верховною радою з ряду різних незрозумілих причин.

Головою правління Асоціації експертів України Семенюком Олександром було надано пропозицію щодо відслідковування процесу проходження проекту закону №2453 від 15.11.2019 року про внесення змін до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо розвитку малого бізнесу та заходів з детінізації обігу товарів і послуг, який має суттєво лібералізувати РРО-операції в світлі останніх законодавчих змін.

Вцілому дискусія проходила в позитивному ключі, в якій прийняли участь більше 20 представників різноманітних українських асоціацій, аналітичних центрів та проектів міжнародної технічної допомоги.